Brainstorming

Забавна игра "Brain-Storming"

ТИП: Викторина – игра с въпроси, играе се ОТБОРНО, БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА БРОЯ НА играчите в отбора

ДЕН НА ПРОВЕЖДАНЕ: Вторник от 20,00 ч. Записване от 19.30ч. Резервации тел. 032 646 332-до 18.00ч.

ВХОД ЗА УЧАСТИЕ: 5 лв на човек срещу касов бон

РЕГЛАМЕНТ: Отборите отговарят на въпроси, които се изписват на видео екраните и се четат от водещия. Играта е колективна, отборите се съветват в рамките на определеното за въпроса време и пишат отговорите на таблета, след всеки отделен въпрос. Отговорите се дават с помощта на НОВАТА ИНТЕРАКТИВНА СИСТЕМА ЗА ОТГОВОРИ С ПОМОЩТА НА ТАБЛЕТИ. Всеки правилен отговор носи определен брой точки според отделния кръг. Между кръговете се прави пауза . Победителят от кръга печели като БОНУС толкова точки, колкото носи един въпрос от съответния кръг. При равенство в точките се върти Колелото на късмета. Победител в играта е отборът с най-много точки накрая. Играта се провежда в 4 кръга. Първите три кръга, се състоят от 10 въпроса, а 4 кръг – от шест.
Въпросите във всеки кръг са подчинени на 5 основни категории:
1 и 2 въпрос от кръга: ГЕОГРАФИЯ И ИСТОРИЯ
3 и 4 въпрос: ИЗКУСТВА И КУЛТУРА
5 и 6 въпрос: ЛИТЕРАТУРА, ЕЗИЦИ, ФИЛОСОФИЯ
7 и 8 въпрос: ТЕХНОЛОГИИ И НАУКИ
9 и 10 въпрос: СПОРТ.

Основни категории БЛИЦ
2т.
ЗАБАВЕН
2т.
БРЕЙНСТОРМ
3т.
МАЙСТОРСКИ
4т.
География/история 1 и 2 въпрос 1 и 2 въпрос 1 и 2 въпрос 1 въпрос
Изкуства и култура 3 и 4 въпрос 3 и 4 въпрос 3 и 4 въпрос 2 въпрос
Лит-ра,езици,ф-фия 5 и 6 въпрос 5 и 6 въпрос 5 и 6 въпрос 3 въпрос
Науки и технологии 7 и 8 въпрос 7 и 8 въпрос 7 и 8 въпрос 4 въпрос
Спорт 9 и 10 въпрос 9 и 10 въпрос 9 и 10 въпрос 5 въпрос

І-ви кръг: БЛИЦ-КРЪГ. 10 въпроса от типа Да/не. Въпросите протичат едно след друго без време за мислене за всеки въпрос. Всеки въпрос носи по 1 или 2 точки. В него отборите трябва да изберат кой от 2-та възможни отговора е верен или да посочат кой от двата възможни отговора е грешен. Отговорите се дават с помощта на НОВАТА ИНТЕРАКТИВНА СИСТЕМА ЗА ОТГОВОРИ С ПОМОЩТА НА ТАБЛЕТИ.

ІI-pи кръг: Забавен кръг. 10 въпроса от занимателен характер : тип кръстословици, судоку, анаграми, математически и логически задачи, снимки, песни, шах, бридж, дегустации и др.. 60 секунди време за размисъл. Всеки въпрос носи по 2 точки.

ІII-ти кръг: Брейн - Сторм. 10 въпроса. Всеки въпрос носи по 3 точки.
2 типа въпроси:
1. тип. 3 от 6: - отборите трябва да изберат кои 3 от 6-те посочени твърдения са верни, 65 секунди време
2.тип КЛАСИК БРЕЙНСТОРМ - 5 въпроса, 90 секунди време:
В него отборите трябва да изброят определен брой възможни отговори по зададен въпрос и зададени или не първите букви на търсените отговори и да ги напишат в таблетите. При познати 5 отговора, печелите 3 точки, при познати 4 - 2 точки и при познати 3 отговора - печелите 1 точка.
БОНУС от 1 т за всеки въпрос получава отборът дал най-бърз верен отговор.

ІV-ти кръг: Майсторски кръг „Мистериозни въпроси” 125 секунди време - 6 въпроса. По един от всяка категория и шести допълнителен въпрос от избраната от вторият в класирането предната седмица тема. Всеки въпрос носи по 4 точки. В него отборите отговарят с таблетите на отворени любопитни въпроси с повишена трудност с тайнствен привкус.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА:
ЖОКЕР „ПРЕПИШИ БЕЗ ПИЩОВ” :
Всеки отбор има право да ползва този жокер по веднъж във всеки от първите 3 кръга. Ако вашият отбор иска да ползва този жокер, вместо отговор на съответния въпрос трябва да избере от менюто на таблета: “Препиши отговора от отбор ХХХ”. Ако отбор ХХХ е дал верен отговор на въпроса, и двата отбора ще получат съответния брой точки за въпроса. Ако обаче отговорът на отбор ХХХ е грешен, тогава ХХХ ще получи 0 т, а от вашия актив ще бъде отнета -1 точка.При опит за повторно ползване на това право ,се отнемат толкова точки ,колкото се дават за съответния кръг

ЖОКЕР „ПРЕЦАКАЙ КОНКУРЕНТА” :
Един от въпросите в 4 кръг ще бъде обозначен предварително от организаторите, като въпрос от типа „ПРЕЦАКАЙ КОНКУРЕНТА”. Всеки отбор може, ако желае, да се възползва. Заедно с отговора на съответния въпрос трябва да се избере от менюто на таблета : “Прецакай отбор ХХХ”. Ако вашият отбор е дал верен отговор на въпроса, от актива на прецакания отбор ХХХ ,ще бъдат отнети 4 точки. Ако обаче отговорът на вашия отбор е грешен, тогава от актива на ХХХ няма да бъдат отнемани точки, а от вашия актив ще бъдат отнети -4 точки.

БОНУС ЗА ПОБЕДИТЕЛ В КРЪГА :
Победителят от кръга, печели като БОНУС толкова точки, колкото носи един въпрос от съответния кръг. При равенство в точките се върти колелото на късмета. Победител в кръга е отборът с най-много точки .

БОНУС „ИЗБИРАНЕ НА КОНКРЕТНА ТЕМА ЗА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА”
Отборът, заел второ място в класирането ще получи БОНУС да избере конкретна тема в някоя от категориите за следващата седмица. Така например отборът би могъл да избере в категория ИЗКУСТВА И КУЛТУРА, темата ФИЛМИ С АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР. По този начин, 5 и 6 въпрос от всеки кръг които по принцип са от категория ИЗКУСТВА И КУЛТУРА ще бъдат от точно тази тема ФИЛМИ С АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР.

ВЪПРОС НА ПУБЛИКАТА
По време,или преди играта, ще бъде задаван и ВЪПРОС НА ПУБЛИКАТА. За целта всички приятели на играта във Фейсбук ще имат възможност да изпращат въпроси като ФБ съобщения.

 

НАГРАДИ: Предварително в началото на играта се обявяват наградите, за които се играе., Наградният фонд ще се разпределя между отбора заел 1-во място (80%) и отборът заел 3-то място (20%). Второто място няма да получи награда, с цел стратегически решения. Между кръговете, може да има допълнителни забавни въпроси и игри с участниците, където се печелят напитки, осигурени от домакините.


Демо версия на играта можете да видите на адрес: http://brainstorming.alliancehotel.com